Продукти:
110 мл. оливкового масла,
30 мл бальзамічного оцту,
15 мл лимонного соку,
12 г діжонської гірчиці,
1-2 зубчики часника,
сушений кмин,
насіння чорного кунжуту,
чорний мелений перець,
сіль
Влийте бальзамічний оцет та лимонний сік в одну посудину. Додайте гірчицю, сіль, перець, кмин, насіння кунжуту та добре перемішайте. В отриману суміш введіть оливкове масло та видавлений через часникодавку часник. Готову заправку слід залишити на 10 хвилин при кімнатній температурі.
Щойно приготовлена заправка оливкова з кунжутом добре підійде для салатів з рибою та морепродуктами. Якщо хочете менш гостру заправку, – не давайте гірчиці.