Головна > Рецепти запіканок > Запіканка з картоплі та свинини

Запіканка з картоплі та свинини

zapikanka_z_kartopleyu_i_svynynoyuПродукти:
500 г картоплі,
500 г свинини,
2 цибулини,
4 зубчика часника,
2 яйця,
3 ст. л. сметани,
2 ст. л. майонезу,
мускатний горіх на кінчику ножа,
чорний мелений перець,
сіль.

Почистіть картоплю, натріть на великій терці. М’ясо промийте, осушіть та пропустіть через м’ясорубку. Почистіть цибулю та часник. Натріть на великій терці цибулю, а часник – на мілкій. Додайте в м’ясний фарш половину часника та цибулі, 1 яйце, сіль, перець та мускатний горіх. Все добре перемішайте та перемніть.
Решту часника та цибулі додайте до тертої картоплі, посоліть та поперчіть. Додайте столову ложку майонезу та столову ложку сметани. Перемішайте все.
На дно форми для запікання викладіть половину картоплі (рівномірно по дну та трохи по краях форми). Тепер викладіть рівномірно шар фаршу, по бажанню, можете залишити трохи фаршу, щоб прикрасити запіканку зверху. Змажте фарш невеликою кількістю майонезу та рівномірно викладіть шар картоплі. Фаршем можете прикрасити запіканку.
Збийте в мисці яйце, 2 ст. л. сметани. Посоливши та додавши спеції, збийте міксером або блендером). Цю заливку рівномірно вилийте поверх запіканки та відправте форму в розігріту до 200 градусів духовку. Після 1 години випікання, перевірте готовність страви, і якщо необхідно, відправте форму назад в духовку, щоб запіканка з картоплі та свинини доготувалась. Дайте запіканці трохи охолонути та розкладіть її порціями по тарілках, прикрасивши свіжою зеленню. При бажанні разом з запіканкою можете подати охолоджену сметану. Смачного Вам!