Skip to content
Skip to content

Домашні кулінарні рецепти

Кулінарні рецепти улюблених став

Subscribe
  • Перші страви
    • Рецепти борщів
    • Рецепти супів
  • Другі страви
    • М’ясо рецепти
    • Рецепти з птиці
    • Рецепти з риби та морепродуктів
  • Гарніри
    • Рецепти гарнірів
    • Рецепти закусок
    • Рецепти каш
    • Рецепти макаронів
  • Запіканки
  • Солодке
    • Рецепти тортів
    • Рецепти випічок
    • Рецепти десертів
    • Рецепти напоїв
  • Салати
  • Консервування
  • Різне
    • Соуси
    • Інші рецепти
    • Корисна інформація
Головна » Запіканка з картоплі та свинини

Запіканка з картоплі та свинини

admin10 Січня, 201511 Листопада, 2016

zapikanka_z_kartopleyu_i_svynynoyuПродукти:
500 г картоплі,
500 г свинини,
2 цибулини,
4 зубчика часника,
2 яйця,
3 ст. л. сметани,
2 ст. л. майонезу,
мускатний горіх на кінчику ножа,
чорний мелений перець,
сіль.

Почистіть картоплю, натріть на великій терці. М’ясо промийте, осушіть та пропустіть через м’ясорубку. Почистіть цибулю та часник. Натріть на великій терці цибулю, а часник – на мілкій. Додайте в м’ясний фарш половину часника та цибулі, 1 яйце, сіль, перець та мускатний горіх. Все добре перемішайте та перемніть.
Решту часника та цибулі додайте до тертої картоплі, посоліть та поперчіть. Додайте столову ложку майонезу та столову ложку сметани. Перемішайте все.
На дно форми для запікання викладіть половину картоплі (рівномірно по дну та трохи по краях форми). Тепер викладіть рівномірно шар фаршу, по бажанню, можете залишити трохи фаршу, щоб прикрасити запіканку зверху. Змажте фарш невеликою кількістю майонезу та рівномірно викладіть шар картоплі. Фаршем можете прикрасити запіканку.
Збийте в мисці яйце, 2 ст. л. сметани. Посоливши та додавши спеції, збийте міксером або блендером). Цю заливку рівномірно вилийте поверх запіканки та відправте форму в розігріту до 200 градусів духовку. Після 1 години випікання, перевірте готовність страви, і якщо необхідно, відправте форму назад в духовку, щоб запіканка з картоплі та свинини доготувалась. Дайте запіканці трохи охолонути та розкладіть її порціями по тарілках, прикрасивши свіжою зеленню. При бажанні разом з запіканкою можете подати охолоджену сметану. Смачного Вам!

свинина

Навігація записів

Previous: Курячий суп з овочами
Next: Картопляний суп з плавленим сиром

Також буде цікавим:

Пісна запечена картопля з часником

29 Березня, 201911 Серпня, 2021 admin

Картопляна запіканка з печерицями

7 Грудня, 201811 Серпня, 2021 Діана

Фріттата з беконом

31 Серпня, 201611 Листопада, 2016 susanna

Залишити відповідь Скасувати коментар

Щоб відправити коментар вам необхідно авторизуватись.

Copyright All Rights Reserved | Theme: BlockWP by Candid Themes.