Продукти:
1 вчорашній французький або звичайний батон,
100 г розм’ягшеного вершкового масла,
2-3 зубчика часника,
петрушка,
кріп.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Тим часом приготуйте начинку: натріть на терці сир, вичавіть через часникодавку часник та додайте масло, мілко нарізану зелень, все добре перемішайте. Тепер зробіть у батоні трохи навскіс глибокі надрізи, не дорізаючи до кінця близько 1 см. Наповніть надрізи сирною начинкою. Сюди ж можете разом з сирною начинкою вкласти скибочки шинки або ковбаси.
Заверніть батон у фольгу та покладіть в духовку на 20 хвилин. Після цього фольгу зверху батона трохи розверніть та відправте в духовку ще на 5 хвилин для того щоб батон трохи підрум’янився.
Залиште батон з сиром та часником на 10 хвилин під складеним вдвічі кухонним рушником, щоб трохи охолов. Подавайте гарячим або порізавши хліб гострим ножем між наповненими начинкою надрізами, щоб утворилися гарячі сендвічі, або порізавши батон на скибки по вже надрізаним лініям. В будь якому разі – смачного Вам!