Продукти:
4 яблука,
50 г кураги,
50 г фініків,
1 ст. л. подрібнених сухарів,
0,5 ч. л. меленої кориці,
1 ст. л. меду,
2 ч. л. абрикосового джему,
20 г вершкового масла,
мускатний горіх.
Розігрійте до 180 градусів духовку. Змастіть деко олією.
З яблук виріжте серцевинку, використовуючи гострий ніж. Зробіть невеликий надріз яблуку по колу, щоб під час запікання яблуко не тріскало. Перемішайте подрібнену курагу, подрібнені фініки, корицю, мускатний горіх, сухарі, теплий мед та абрикосовий джем. Розкладіть суміш в серединку яблук та придавіть пальцями. Зверху на кожне яблуко покладіть по шматочку масла та перекладіть в форму.
Випікайте 45-50 хвилин до м’ягтості яблук (перевіряйте зубочисткою). Подавайте запечені яблука гарячими, политими морозивом та шоколадним сиропом.