Головна > Рецепти з птиці > Запечена курка з яблуками та мандаринами

Запечена курка з яблуками та мандаринами

Продукти:
1 курка 2,5 кг,
2 кисло-солодкі яблука
2 крупні мандарини,
1 ст. л. рідкого меду
3 ст. л. соєвого соусу
3 зубки часника,
1 ст. л. спецій до курки,
сіль, перець.

Курку промийте, натріть з середини та зовні сіллю. В окремій мисці змішайте спції до курки, перець, соєвий соус та пропущений через часникодавку часник. Обмажте цими спеціями тушку і залиште маринуватися на 2 години в холодильнику. Яблука промийте та розріжте на кілька частин, видаліть серцевинки. Мандаринки також промийте та розріжте разом з шкіркою на 4 частини. Нафаршируйте курку фруктами та скіпіть отвір зубочистками. Зверху обмажте курку медом та помістіть її в рукав для запікання. Розігрійте духовку до 180 градусів Цельсія та помістіть в неї противен з куркою, запікайте протягом 1 години 20 хвилин.
Запечена курка з яблуками та мандаринами готова! Смачного Вам!