Продукти:
250 мл кефіру,
1 скл. цукру,
2 курячих яйця,
0,5 ч. л. соди,
3 ст. л. олії,
3 скл. борошна,
3-4 яблука,
10 г ванільного цукру,
1 ч. л. кориці.
На нашому сайті ви знайдете кілька цікавих рецептів пирогів з яблуками. Цей, як і інші не складний, і дуже смачний, спробуйте приготувати і ви!
Налийте в миску кефір, додайте цукор та ванільний цукор, 1 яйце та жовток другого яйця. Білок з цього яйця відкладіть, він вам ще знадобиться. Збийте це вінчиком. Після цього над кефіром загасіть соду оцтом та додайте до суміші. Влийте олію та знову все добре збийте. Поступово сюди ж додавайте просіяне борошно та одночасно перемішуйте, щоб не утворилося грудок, а тісто стало консистенції густої сметани. Почистіть яблука та поріжте їх на скибочки.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Форму для випікання вкрийте папером для випічки, влийте в неї тісто. Скибки яблук щільно встроміть в тісто, укладаючи кладку, як з цеглин. Покладіть форму в духовку на 20 хвилин. Збийте раніш залишений білок з 1 ст. л. цукру та корицею до формування піни. Після цього вийміть з духовки деко і змастіть пиріг білком, знову відправте його в духовку
Коли сплине 20 хвилин, дістаємо пиріг з духовки, вкриваємо білковою піною і знову ставимо в духовку, при цьому зменшіть температуру до 185 градусів та випікайте ще напротязі 20 хвилин. Готовність перевірте дерев’яною зубочисткою, проткнувши та вийнявши її з пирога, при цьому до неї не має приставати тісто.
Яблучний пиріг готовий! Залиште його у формі, щоб охолов. Після цього нарізайте та куштуйте. Смачного Вам!