Продукти:
6 ст. л. борошна,
100 г вершкового масла,
1 яйце,
4 ст. л води,
3 яблука
250 г сметани,
3 ст. л цукру,
2-3 пакетики ванільного цукру,
1 ст. л крохмалу
На дошку посипте 5 столових ложок борошна та на неї поставте масло та порубіть його. В отримані масляні крихти додайте яйця, льодяну воду. Замісіть м’ягке тісто та розкатайте в шар, помістіть в поліетиленовий пакет та в холодильник на 40 хвилин. Почистіть солодкі яблука та поріжте на скибки, збризніть лимонним соком.
Розігрійте духовку до 200 градусів. Тісто розкатайте по діаметру деко перекладіть в форму та сформуйте бортики. Яблука викладіть шарами. Сметану змішайте з цукром та додайте ванільний цукор, крохмал та столову ложку борошна. Влийте цю суміш на яблука. Помістіть деко в духову пічку та випікайте 45 хвилин.
Яблучний пиріг з сметанною заливкою готовий! Смачного Вам!