Продукти:
для начинки-800 г яблук (5 штук)
2-3 ст. л. цукру
1/2 ч. л. кориці
1 ч. л. ванільного цукру
3-4 ст. л. сушеної журавлини
2-3 ст. л. лимонного соку
цедра з одного лимону
Продукти лля штрейзеля (пісочні крихти):
130 г пшеничного борошна
130 г вершкового масла
1/2 ч. л. кориці
130 г цукру
100 г (1 склянка) вівсяних пластівців
Готуємо начинку.
Два яблука натріть на крупній терці. Решту яблук поріжте невеликими шматочками, як на фото. На розігріту сковорідку викладіть цукор (2-3 ст. л.), корицю і ванільний цукор. Постійно помішуючи, на невеликому вогні повністю розтопіть цукор і доведіть до кипіння. Як тільки карамель закипить, – викладіть в сковорідку натерті яблука, перемішайте і, помішуючи, потримайте на малому вогні 5 хв. Потім до карамельно-яблучного пюре додайте нарізані шматками яблука, перемішайте і відставте з вогню. Вміст сковорідки рівномірно викладіть у змащену вершковим маслом форму. Зверху посипте сушеною журавлиною. Потім яблука притрусіть натертою лимонною цедрою і рівномірно полийте лимонним соком.
Готуємо штрейзель (пісочні крихти).
В миску просійте борошно, додайте цукор, корицю і розм’якле масло. Все добре перетеріть рукою, щоб утворилися крихти. Потім додайте вівсяні пластівці і добре перемішайте. Пісочні крихти з вівсяними пластівцями викладіть зверху на яблука. Форму з яблучним крамблом помістіть в розігріту до 200 °С духовку і випікайте приблизно 30 хв.
Яблучний крамбл з карамеллю та журавлиною готовий. Смачного!