Головна > Рецепти випічок > Вишневий пиріг

Вишневий пиріг

vyshnevyi_pyrig2Продукти:

Для тіста:
280 г борошна,
180 г холодного вершкового масла,
80 г дуже холодної води,
сіль,
жовток для змащування.

Для начинки:
900 г вишень (свіжих або в своєму соці),
1 скл. води,
150 г цукру,
2 ст. л. крохмалу,
2 ч. л. лимонного соку,
0,25 ч. л. кориці.

Напевно, лише ті люди, які ще ніколи не куштували вишневий пиріг залишаються до нього байдужими. А серед тих, хто смакував вишневий десерт, напевно, всі захотіли добавки. Мої рідні і я обожнюємо вишневі пироги. Рецептів випічок з вишнею є доволі. ЇЇ кислувато-солодкий смак надає пирогу особливого смаку, який не може набриднути. Тож давайте приготуємо пиріг за цим рецептом, порадуємо всіх ласим шматочком пирога.
Якщо для вишневого пирога ви будете використовувати свіжу вишню, то промийте її та очистіть від кісточок, якщо заморожену – розморозьте та також видаліть кісточки. Якщо ви використовуєте вишню в своєму соці, – перекиньте її в друшлаг та дайте стекти соку.
Просійте борошно з щіпкою солі на робочу поверхню. Зверху покладіть масло та подрібніть його і перемішайте з борошном. Додайте воду та замісіть гладке тісто. Розкачайте його в рівномірний шар та залиште в холодильнику на півгодини.
А тим часом поверніться до начинки. В каструльку залийте третину кружки води, або сиропу, що стік з вишні в своєму соці, цукор змішайте з корицею та всипте в каструлю. Все розмішайте та доведіть до кипіння.
Окремо розчиніть крохмал в 60 г води, перемішайте та додайте до сиропу. Кип’ятіть близько хвилини та додайте в каструлю вишню. Ще напротязі 2-3 хвилин залишайте каструльку на вогні. Після цього зніміть з вогня, введіть лимонний сік, перемішайте та залиште охолоджуватись.
Тим часом поставте духовку розігріватися до 200 градусів Цельсія. А тісто вийміть з холодильника та розкатайте на присипаній борошном поверхні до діаметра трохи більшого за діаметр вашої форми для випікання. Тісто має бути як мінімум 5 мм товщиною. Перекладіть його в форму та викладіть зверху охоловшу начинку. Краї тіста, які звисають підріівняйте та після цього зверніть їх у маленькі бортики.
Тісто, яке залишилось, знову розкатайте та наріжте смужками, шириною 1-2 см. викладіть їх поверх бортиків хрест навхрест.
Змажте трохи збитим жовтком та помістіть пиріг в розігріту пічку на 30-40 хвилин до гарного золотистого кольору. Готовий вишневий пиріг витяніть з печі та остудіть, щоб начинка загустіла. Після цього пиріг легко вийметься з деко та буде зручний для порціонування та подачі на стіл. Смачного Вам!