Продукти:
260 г пшеничного борошна
130 г житнього борошна
3 яйця
3/4 – 2/4 ст. води
400 г вишні
1 ст. л.цукру (за бажанням)
0,5 ч. л. солі
Спочатку просійте борошно в миску. Зробіть в борошні невеличкі ямки, у яких збийте курячі яйця, додайте воду і сіль, і за бажанням трохи цукру. Вимішайте тісто та викладіть на стільницю, присипте трохи борошном, примніть та накрийте тісто вологим рушником, щоб не завітрилося та залишіть на хвилин на 40.
Готове тісто розділіть на частини, розкачайте досить тонко кожну частинку у вигляді кружечка. На готові кружечки викладайте по три вишеньки без кісточок. Можете все тісто розкачати в тонкий пласт, склянкою або іншим посудом нарізати кола з тіста потрібного діаметру. Ставте заздалегідь воду, не забувайте посолити та почніть ліпити пироги. Готові вареники варіть у киплячій воді 10 хвилин. До вареників з вишнею можна подати сметану і шоколадний соус.
Смачного!