Для тіста:
350 г борошна,
1 яйце,
2 ст. л. смальцю,
125 мл води,
сіль,
Для начинки:
400 г квашеної капусти,
1 цибулина,
смалець,
мелений чорний перець,
сіль,
Для підливки:
2 ст. л. смальцю,
100 г бекону,
1 цибулина,
зелена цибуля.
Замісіть круте тісто з борошна, яйця, смальцю, води та солі. Ретельно вимісіть його, заверніть в вологу серветку та залиште на годину. Цибулю мілко подрібніть та обсмажте в смальці до золотистого кольору. Додайте капусту (якщо капуста крупно натерта, подрібніть її) та тушіть при закритій кришці до розм’ягчення. Посоліть та поперчіть.
Тонко розкатайте тісто, наріжте його кружечками діаметром 5 см. Краї злегка змочіть водою. В центр кожного кружка викладіть начинку, складіть кружки пополам, краї з’єднайте та защипайте. Варіть вареники в великій кількості підсоленої води 5-6 хвилин, поки вони не спливуть. Мілко наріжте бекон, обссмажте в смальці, додайте подрібнену цибулю та смажте ще кілька хвилин. Готові вареники викладіть на тарілку, полийте жиром разом з беконом та цибулею, посипте подрібненою зеленою цибулею.
Ваші вареники з квашеною капустою готові! Смачного Вам!