Для тіста:
3 скл. борошна,
1/2 ч. л. солі,
1/2 скл. води
Для начинки:
6 невеликих картоплин,
2 цибулини,
70 г вершкового масла,
перець та сіль по смаку.
Зваріть картоплю, додайте півмасла, робіть пюре. Цибулю дрібно накрішіть та обсмажте на олії.
Борошно перемішайте з сіллю та додайте воду. Замісіть тісто середньої густини.
Вимісене тісто накрийте рушником та залиште на 7 хвилин.
Пюре поперчіть, дадайте половину смаженої цибулі та перемішайте. Дайте охолонути.
Візьміть Ваше тісто, розтачайте його тонким шаром. За допомогою стакана чи кружки зробіть кружечки. Поставте в центр чайну чи (якщо діаметр кружків великий) столову ложку начинки. Заліплюйте вареники та ставте на посипану мукою дощечку. Попередньо доведіть воду в каструлі до кипіння, посоліть та влийте в неї кілька капель олії.
Занурте Ваші вареники в воду та злегка перемішайте, щоб вони не прилипли до дна. Почекайте поки вареники з картоплею спливуть, ще 5 хвилин варіть.
Зварені вареники виймайте в миску з маслом та посипте їх цибулею.
Подавайте страву з сметаною. Смачного Вам!