Продукти:
1 кг груш,
1 скл. цукру,
1 лимон,
1 ст. л. маку.
Груші очистіть від шкірки та серцевини, наріжте кубиками, полите соком, віджатим з лимону, засипте цукром та залиште на 1-2 години, поки груші не пустять сік. Ємкість з грушами поставте на плиту, доведіть до кипіння, зменшіть вогонь та варіть 20 хвилин, помішуючи та знімаючи піну. Половину варення подрібніть в пюре з допомогою блендера, змішайте з рештою маси. Мак обсмажте на сухій сковороді 5-6 хвилин, розтовчіть в ступці. Додайте в варення та варіть 10 хвилин, постійно помішуючи.
Варення розкладіть в стерилізовані банки, дайте охолонути та щільно закрийте поліетиленовими кришками. Зберігайте варення з груш з маком в холодильнику.