Головна > Рецепти закусок > Тюлька на картоплинках

Тюлька на картоплинках

tyulkaПродукти:
6 рожевих картоплин,
300 г тюльки,
3 червоних цибулини,
30 г нерафінованої олії,
сік лимону,
30 г цукру,
сіль,
перець.

Скуштуйте цю чудову одеську закуску, яка обов’язково вам сподобається! Поєднання хрускої скоринки та ніжної серцевинки картоплі з маринованою цибулькою та соленою філейкою тюльки, – той смак, який варто відчути, вподобати та повторювати при нагоді, як для своїх рідних, так і для гостей. Для її приготування необхідні добре знайомі та доступні продукти, та не багато часу.
Підготуйте всі продукти. Картоплю добре промийте та зваріть її в мундирі, – для цього помістіть її в каструлю з холодною підсоленою водою. Поставте на середній вогонь. Готовність картоплі перевірте, проткнувши її сірником. Після варки злийте воду та дайте картоплі охолонути.
Тим часом замаринуйте цибулю: в миску помістіть покрішену півкільцями цибулю, цукор, сіль та лимонний сік і добре перемішайте та помніть цибулю руками. Залиште маринуватися на 15 хвилин. В цей час виберіть в рибі нутрощі, відірвіть голову та скелет. Зробіть готові до споживання філе тюльки.
Картоплю не чистіть від шкірки! Наріжте її грубими кільцями та просмажте з обох боків на сковорідці з попередньо розігрітим маслом, до утворення золотискої кірки. Вийміть кружальця на серветку та серветкою прикрийте, щоб увібрався зайвий жир.
Викладіть на блюдо кружальця картоплі, зверку накладіть червону цибулю та по 2 рибини навхрест.
Впевнені, тюлька на картоплинках Вам сподобається, і Ви захочете добавки.