Продукти:
375 г борошна,
100 г цукру,
100 г вершкового масла,
2 курячих яйця,
1 жовток,
1,5 ч. л. розпушувача тіста,
200 г творогу (5-9% жирності),
2 ст. л. сметани (15% жирності),
2,5 яблука,
50 г цукрової пудри,
50 г меленої кориці,
1 ч. л. ванільного цукру.
Перетріть через сито творог. Додайте в нього сметану та добре перемішайте. Масло розітріть з цукром та додайте до творога. Сюди ж розбийте яйця. Борошно змішайте з розпушувачем, додайте до творожної маси та замісіть круте тісто.
Тісто розкатайте та розділіть на 2 нерівні частини. Більшу частину викладіть в змащене олією деко та сформуйте бортики. А меншу частину наріжте смужками.
Яблука вимийте, обсушіть, звільніть від серцевинок. Наріжте яблука тонкими скибками та викладіть на основу з творожного тіста. В окремій посудинці змішайте корицю, цукрову пудру та ванільний цукор, цією сумішшю спецій посипте яблука.
Поверх яблук зробіть плетений візерунок із смужок творожного тіста та поставте в розігріту до 180 градусів духовку, випікайте протягом 35-40 хвилин. Ваш творожний пиріг з яблуками готовий! Смачного Вам!