Продукти:
для бісквіта: 3 яйця,
170 г пшеничного борошна,
170 г цукрової пудри,
170 г розм’ягченого вершкового масла
для прошарку:
5 ст. л. малинового варення.
Вершкове масло добре перетріть до білого кольору з цукровою пудрою (збиваючи міксером). Відділіть жовтки від білків. До масла додайте курячі жовтки та збийте суміш до однорідної маси. В окрему чашку помістіть білки та збийте їх до утворення стійкої піни. Після цього білкову масу додайте в масляно-жовткову та перемішайте ложкою. Тепер додайте просіяне борошно та перемішайте. Тісто поділіть на 2 рівні частини. Форму для випічки змажте вершковим маслом та застеліть папером для випікання. Тісто розлийте по формах та помістіть в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 20-25 хвилин. Під час випікання бісквіту, в перші 15 хвилин категорично не можна відкривати дверцята духовки (бо бісквіт опаде і не буде високим та повітряним). Готовий бісквіт виберіть з духовки та залиште на 5 хвилин, щоб легко вийняти корж з форми.
Охололий бісквіт помастіть шаром малинового (або іншого кисловатого) варення. Якщо є бажання, поверх повидла можете нанести будь-який масляний крем. Накрийте іншим коржем бісквіту, який посипте цукровою пудрою та прикрасьте кількома свіжими ягодами полуниці або малини.
Торт королеви Вікторії готовий! Смачного Вам! Приятного аппетита!