Головна > Рецепти тортів > Торт “Чорний принц”

Торт “Чорний принц”

tort-chornyi-pryncПродукти:

Для тіста:
1 скл.борошна,
2 яйця,
200 г сметани,
3 ст. л. какао,
1 скл. цукру,
1 ч. л. соди.

Для просочення:
5 ст. л. вишневого сиропу,
50 мл коньяка,
200 мл води.

Для крему:
100 г сметани,
1 скл. цукру,
1 ст. л. какао.

Для оформлення:
100 г розтопленого шоколаду,
100 г грецьких горіхів.
Яйця збийте з цукром, додайте сметану та просіяне борошно з содою та какао. Замісіть тісто, викладіть його в змащену олією форму. Випікайте в духовці при температурі 180 градусів до готовності (35-40 хвилин). Готовий корж розріжте на 2 частини. Для просочення у киплячу воду влийте сироп, перемішайте. Зніміть з вогня, додайте коньяк, охолодіть. Замочіть коржі в сиропі. Для приготування крему сметану збийте з цукром та какао, змажте охололі коржі. Верх торта посипте подрібненими обсмаженими горіхами. Торт Чорний принц готовий! Смачного Вам!