Продукти:
Для тіста:
200 г вершкового масла,
260 г творогу,
200 г цукру,
3 шт. яєць,
300 г борошна,
1,5 ч. л. розпушувача тіста,
Для начинки:
4-5 шт. великих яблук,
кориця та цукор по смаку.
Поєднання сирного тіста з яблучною начинкою дуже гармонійне, а головне смачне:) Для приготування даного пирога спочатку підготуйте необхідні інгрідієнти і переходіть до створення тіста:
Збийте міксером цукор з маслом. Протріть через сито творог (щоб тісто було однорідним, без комочків сиру), додайте до цукру з маслом та продовжуйте збивати міксером. Додайте 3 яйця та збийте міксером. Розпушувач змішайте з мукою та додайте до тіста, розмішуйте його міксером. Дану суміш покладіть на 20 хвилин в холодильник.
Тим часом поставте духовку на розігрів до 170 градусів та готуйте начинку:
Почистіть яблука від шкірки та наріжте тонкими скибками ( 4 мм).
Протріть деко вершковим маслом. Вийміть з холодильника тісто та накладіть його в деко рівномірним шаром. Зверху у формі спіралі викладіть яблука. Посипте їх цукром та корицею.
Поставте деко в духову піч на 30 хвилин. Готовий пиріг залиште охолоджуватись при кімнатній температурі. Після охолодження виймайте його з деко і подавайте до чаю:)