Продукти:
на 4,5 л яблучного соку:
5 стаканів цукру
Яблука, не очищуючи від шкірки, натріть на крупній терці або наріжте на кусочки та пропустіть через мясорубку.
Отриману яблучну макуху розкладіть по банках та додайте цукру (100 – 150 г на 1 кг яблучної макухи). Горло банки зав’яжіть марлею та поставте в тепле місце.
Через 2-4 дні макуха спливе на поверхню, а сік залишиться в нижній частині банки. Його слід відцідити, а макуху добре відіжміть. До отриманого соку додайте цукор (100-150 г на 1 л цукру), закрийте та поставте сік на 15-20 днів для того, щоб він добродив.
Коли бродіння закінчиться, сидр злийте та розлийте по бутилках, які відразу необхідно закупорити.