Продукти:
200 г рису
100 г сьомги
500 мл рисового оцту
40 мл соусу Мірін
10 г водоростей Комбу
2 ст. ложки цукру
1/4 лимона
Для приготування суші “Сякі”, вам потрібно промити рис доти, поки вода не стане прозорою. Висипте в каструлю, залийте холодною водою, доведіть до кипіння, 5 хвилин варіть на середньому вогні, накрийте кришкою і доведіть 10 хвилин на маленькому вогні. Вимкніть, вкутайте каструлю рушником ще на 10-12 хвилин. Рисовий оцет, соус Марін, цукор, сік лимона, і водорості Комбу змішайте і поставте на слабкий вогонь, на якому потрібно варити 10-20 хвилин, не доводячи до кипіння. Гарячий рис заправте отриманим соусом, дайте охолонути. З охолоджного рису формуйте невеликі брусочки. Сьомгу наріжте тоненькими скибочками. Шматочок сьомги акуратно вкладіть на рис (майже обгорніть), злегка притисніть до нього з боків.
При правильному приготуванні непривабливі зовні Комбу набувають ніжний смак і допомагають виділити смак інших компонентів страви.
Смачного!