Продукти:
1,5 л бульйону грибного, овочевого або курячого,
5 картоплин,
400 г шпинату,
200 г шампіньйонів,
1 цибулина,
4 зубчики часника,
4 ст. л. олії,
1 гілочка селери черешкової,
1 лавровий лист,
чорний мелений перець,
сіль.
Цибулю та часник мілко подрібніть. Обсмажте на олії до золотистого кольору. Додайте нарізані пластинками гриби та смажте, помішуючи протягом 1 хвилини. В киплячий бульйон покладіть гілочку селери, очищену та нарізану кубиками картоплю. Варіть 10-15 хвилин (до готовності картоплі). Додайте в суп з грибами та шпинатом зажарку, наріжані листки шпината, лавровий лист. Посоліть, поперчіть. Варіть 5 хвилин. До супу подайте сметану або лимонний сік. Смачного Вам!