Продукти:
350 г курячої печінки,
1 яйце,
1/4 скл. молока,
40 г білого хліба,
щіпка солі.
Курячу печінку добре промийте та видаліть небажані частинки – залишки жовчних міхурів, жирові відкладення тощо. Поставте печінку в чашу блендера. Долийте молоко. Очистіть шматочок хліба від скоринки, м’якушку подрібніть на шматочки та додайте до печінки. (Хліб можна замінити 1 столовою ложкою манної крупи).
Куряче яйце помийте, розбийте та акуратно відділіть жовток від білка. Білок відкладіть, а жовток додайте в чашу блендера. Додайте дуже малу щіпку солі та перемоліть вміст чаші блендера протягом 1-2 хвилин. Фарш для Вашого суфле готується дуже швидко, адже основним інгредієнтом є печінка. Те що фарш досить рідкий, нехай Вас не бентежить. На наступному етапі він стане більш густішим.
Раніше залишений білок збийте в міцну піну та додайте в фарш. По-трохи перемішайте білок з фаршем за допомогою ложки. Та робіть це обережно, щоб не порушити ніжну повітряну структуру білкової піни. Оскільки печінкове суфле готується на пару та розраховане на дітей, наповніть фаршем силіконові формочки для випікання кексів. Заповнені формочки для кексів розмістіть в корзині-пароварці. В чашу від мультиварки залийте воду, помістіть корзину в мультиварку та оберіть режим “Пароварка”. Страва готується півгодини. Суфле з печінки на пару готують дітям після 1 року, воно дуже корисне, ніжне та легке. Дитина з задоволенням з’їсть свою порцію. А коло неї і дорослий може поласувати цим ніжним суфле з курячої печінки.