Продукти:
на 1,3 кг кабачків:
50-60 г солі,
1 л води,
90 зелені укропу,
30 г зелені селери,
15 г кореня хріну,
1 червоний пекучий перець,
3-5 зубчиків часнику.
Для приготування страви оберіть кабачки, довжиною не більше 15 см та діаметром 4-5 см. У кабачків зріжте плодоніжки. Для розсолу в кип’яченій воді розчиніть сіль та варіть 1-2 хвилини, процідіть. Розсіл охолодіть.
В трилітрову банку накладіть третину прянощів, кабачки, знову третину прянощів і знову – кабачки. Зверху викладіть решту прянощів. Банки з кабачками залийте розсолом та залиште на 8-10 діб. Після цього долийте розсіл до верху шийки. Закрийте банки поліетиленовими кришками. Зберігайте солені кабачки з часником у прохолодному місці.