Продукти:
4 шт. філе курки
1/2 огірка
1/2 перця зеленого
1 щіпка солі
6 пір’їнок зеленої цибулі
1 ст. л. рослинного масла
1/4 ч. л. меленого перцю чилі
2 зубчики товченого часника
2 ч. л. соєвого соусу
2 ч. л. хересу
1 ч. л. меду
Гострим ножем наріжте куряче філе тонкими смужками по 7,5 см в довжину.
Розріжте огірок уздовж навпіл, потім поперек на три частини. Ложкою вийміть м’якоть з насінням. Кожну частину нашаткуйте смужками шириною 6 мм. Покладіть в друшляк, посоліть і залиште на 20 хвилин, щоб стік сік.
Наріжте перець тонкими смужками. Наріжте пір’ячко зеленого лука смужками такого ж розміру, як і огірок. Промийте огірок і обсушити паперовим рушником.
Нагрійте масло на великій сковороді. Покладіть перець і швидко обсмажте (30 секунд), енергійно перемішуючи. Додайте курку і смажте таким же чином ще 1 хвилину. Введіть мелений чілі, зелений лук, і обсмажуйте, перемішуючи, ще 30 секунд. Покладіть огірок і часник, смажте ще 30 секунд. Влийте соєвий соус, херес і мед, перемішайте. Подавайте відразу ж.