115 г вершкового масла
2 шт. яєць
240 г сметани
200 г коричневого цукру
230 г борошна
40 г какао порошка
10 г розпушувача100-170 г гіркого шоколаду
ваніль
Шоколадні маффіни дуже насичені, злегка вологі, шоколадні-шоколадні, м’які, незрівнянні – неможливо зупинитися. Шоколад для вкраплень можна взяти будь-який, по-великому рахунку, але з гірким виходить найідеальніший шоколадкий смак.
Перейдемо до спосібу приготування:
Змішайте борошно з какао і розпушувачем. Коричневий цукор змішайте з ваніллю. Гіркий шоколад крупно порубайте. Збийте яйця з цукром, сметаною і размягчнним маслом, до кремоподібній консистенції. Поступово додавайте суміш борошна з какао, розмішуте до однорідного стану. Особливо не старайтеся при розмішуванні, інакше маффіни можуть вийти жорсткими. Можна розмішувати виделкою. Всипте в тісто шоколад, перемішайте. Випікайте зручно в паперових капсулах або силіконових формочках. Духовку нагрійте до 195С. Випікайте маффіни 20-25 хв. Готові маффіни остудити.
Шоколадні мафіни готові. Смачного!