Головна > М'ясо рецепти > Шніцель по-віденськи

Шніцель по-віденськи

schnitzel_videnАвстрійська кухня, по праву, вважається однією з найбагатших та найвишуканіших в Європі. А одним з найкращих представників столичної, віденської кухні, є шніцель по-віденськи.

Продукти:
500 г телятини,
200 г вершкового масла,
2 яйця,
панірувальні сухарі,
борошно,
сіль,
перець,
скибка лимону.

Рецепт віденського шніцеля є доволі складним, але він під силу вправній домогосподарці.
Візьміть телятину та розріжте її на однакові шматки по 150-200 грам поперек волокон. Потім відбийте кухонним молотком до товщини в 3-4 мм. Отримані шматочки поперчіть, посоліть та добре обваляйте в борошні, а потім у яйці та сухарях. Дайте охолодитися до 20 хвилин у холодильнику.
Тим часом, на сковородку киньте вершкове масло і розтопіть його. Вийміть куски м’яса з холодильника та поставте на сковорідку та смажте, поливаючи ложкою зверху маслом. Смажте шніцель по 4-5 хв на середньому вогні, до отримання золотистої скоринки. Перед подачею на стіл, необхідно забрати зайвий жир, для цього поставте шніцель на декілька секунд на паперовий рушник. Після того, як шніцель буде на тарілці, то поставте зверху шматочок лимону (в Австрії також скраю тарілки додають журавлиний джем).
Найкраще смакує з молодою картоплею. Смачного!!!