Skip to content
Skip to content

Домашні кулінарні рецепти

Кулінарні рецепти улюблених став

Subscribe
  • Перші страви
    • Рецепти борщів
    • Рецепти супів
  • Другі страви
    • М’ясо рецепти
    • Рецепти з птиці
    • Рецепти з риби та морепродуктів
  • Гарніри
    • Рецепти гарнірів
    • Рецепти закусок
    • Рецепти каш
    • Рецепти макаронів
  • Запіканки
  • Солодке
    • Рецепти тортів
    • Рецепти випічок
    • Рецепти десертів
    • Рецепти напоїв
  • Салати
  • Консервування
  • Різне
    • Соуси
    • Інші рецепти
    • Корисна інформація
Головна » Шашлик із баранини

Шашлик із баранини

susanna2 Серпня, 201611 Листопада, 2016

shashluk_iz_baranunuПродукти:
2,5 кг баранини
2 шт. ріпчастої цибулі
2 ст. л.  оливкової олії
2 шт. лаврового листка
1 ст. л. оциту
сіль, чорний перець, зіра, чебрець, розмарин – за смаком

Промийте м’ясо, відокремте від кістки. Наріжте м’ясо великими шматками (приблизно 5-6 см). Складіть це все в миску, солимо і перчимо. Далі додаєте приправи (це дуже важлива частина приготування, так як від приправ залежить смак і аромат страви, тому до вибору приправ потрібно підійти відповідально). Використвуйте зіру, а також розмарин і чебрець. Ну і, звичайно, для додаткового аромату киньте 2 лаврові листки (їх краще розламати на дрібні шматочки). Далі візьміть дві середні (а краще великі) цибулини. Лук очистіть і наріжте великими кільцями. Добре перемішайте м’ясо з приправами і цибулею, зовсім трохи збризніть оцтом і додайте приблизно 1-2 ст. л. оливкової олії (краще extra virgin, так як рафінована не дасть потрібної гостроти). Для того, щоб м’ясо швидше промокло, можна додати приблизно 100 мл холодної води. Якщо час підтискає, воду додавати не обов’язково. Все це ще раз добре перемішайте, накрийте, і їдьте на природу смажити шашлик. Час приготування (смаження) сказати важко, так як це залежить від вугілля, мангала, вітру і багатьох інших факторів, тому орієнтуємося за кольором. Дуже довго смажити не потрібно, так як баранина (як і яловичина) чим довше готується, тим більш жорстка виходить. Якщо баранець був молодий, то взагалі краще знімати як тільки підрум’яниться. Для перевірки готовності шматочок м’яса зняти і розрізати, якщо виділяється прозорий сік – все готово.

Ось, власне, і всі секрети. Шашлик із баранини виходить м’який, соковитий і дуже смачний.

баранина

Навігація записів

Previous: Крем-суп із кабачків
Next: Кава-латте

Також буде цікавим:

Мясний кекс з куркою та сухофруктами

30 Липня, 202130 Липня, 2021 11tmaste1972

Рецепт кролика у вині

30 Листопада, 201612 Жовтня, 2022 admin

Бефстроганов із яловичини

22 Серпня, 201629 Березня, 2019 susanna

Залишити відповідь Скасувати відповідь

Щоб відправити коментар вам необхідно авторизуватись.

Copyright All Rights Reserved | Theme: BlockWP by Candid Themes.