Skip to content
Skip to content

Домашні кулінарні рецепти

Кулінарні рецепти улюблених став

Subscribe
  • Перші страви
    • Рецепти борщів
    • Рецепти супів
  • Другі страви
    • М’ясо рецепти
    • Рецепти з птиці
    • Рецепти з риби та морепродуктів
  • Гарніри
    • Рецепти гарнірів
    • Рецепти закусок
    • Рецепти каш
    • Рецепти макаронів
  • Запіканки
  • Солодке
    • Рецепти тортів
    • Рецепти випічок
    • Рецепти десертів
    • Рецепти напоїв
  • Салати
  • Консервування
  • Різне
    • Соуси
    • Інші рецепти
    • Корисна інформація
Головна » Шашлик із баранини

Шашлик із баранини

susanna2 Серпня, 20163 Листопада, 2024

АвторmilanaСкладністьПочатковий

Вихід1 порція
Час приготування25 хвЧас готування30 хвЗагальний час55 хв

 2,50 кг баранини
 2 ріпчастої цибулі
 2 tbsp оливкової олії
 2 лаврового листка
 1 tbsp оцету
 сіль, чорний перець, зіра, чебрець, розмарин - за смаком

1

Промийте м'ясо, відокремте від кістки. Наріжте м'ясо великими шматками (приблизно 5-6 см).

2

Складіть це все в миску, солимо і перчимо. Далі додаєте приправи (це дуже важлива частина приготування, так як від приправ залежить смак і аромат страви, тому до вибору приправ потрібно підійти відповідально). Використвуйте зіру, а також розмарин і чебрець. Ну і, звичайно, для додаткового аромату киньте 2 лаврові листки (їх краще розламати на дрібні шматочки).

3

Далі візьміть дві середні (а краще великі) цибулини. Цибулю очистіть і наріжте великими кільцями. Добре перемішайте м'ясо з приправами і цибулею, зовсім трохи збризніть оцтом і додайте приблизно 1-2 ст. л. оливкової олії (краще extra virgin, так як рафінована не дасть потрібної гостроти).

4

Для того, щоб м'ясо швидше промокло, можна додати приблизно 100 мл холодної води. Якщо час підтискає, воду додавати не обов'язково.

5

Все це ще раз добре перемішайте, накрийте, і їдьте на природу смажити шашлик.

6

Час приготування (смаження) сказати важко, так як це залежить від вугілля, мангала, вітру і багатьох інших факторів, тому орієнтуємося за кольором. Дуже довго смажити не потрібно, так як баранина (як і яловичина) чим довше готується, тим більш жорстка виходить. Якщо баранець був молодий, то взагалі краще знімати як тільки підрум'яниться. Для перевірки готовності шматочок м'яса зняти і розрізати, якщо виділяється прозорий сік - все готово.

Ось, власне, і всі секрети. Шашлик із баранини виходить м'який, соковитий і дуже смачний.

Інгредієнти

 2,50 кг баранини
 2 ріпчастої цибулі
 2 tbsp оливкової олії
 2 лаврового листка
 1 tbsp оцету
 сіль, чорний перець, зіра, чебрець, розмарин - за смаком

Покроково

1

Промийте м'ясо, відокремте від кістки. Наріжте м'ясо великими шматками (приблизно 5-6 см).

2

Складіть це все в миску, солимо і перчимо. Далі додаєте приправи (це дуже важлива частина приготування, так як від приправ залежить смак і аромат страви, тому до вибору приправ потрібно підійти відповідально). Використвуйте зіру, а також розмарин і чебрець. Ну і, звичайно, для додаткового аромату киньте 2 лаврові листки (їх краще розламати на дрібні шматочки).

3

Далі візьміть дві середні (а краще великі) цибулини. Цибулю очистіть і наріжте великими кільцями. Добре перемішайте м'ясо з приправами і цибулею, зовсім трохи збризніть оцтом і додайте приблизно 1-2 ст. л. оливкової олії (краще extra virgin, так як рафінована не дасть потрібної гостроти).

4

Для того, щоб м'ясо швидше промокло, можна додати приблизно 100 мл холодної води. Якщо час підтискає, воду додавати не обов'язково.

5

Все це ще раз добре перемішайте, накрийте, і їдьте на природу смажити шашлик.

6

Час приготування (смаження) сказати важко, так як це залежить від вугілля, мангала, вітру і багатьох інших факторів, тому орієнтуємося за кольором. Дуже довго смажити не потрібно, так як баранина (як і яловичина) чим довше готується, тим більш жорстка виходить. Якщо баранець був молодий, то взагалі краще знімати як тільки підрум'яниться. Для перевірки готовності шматочок м'яса зняти і розрізати, якщо виділяється прозорий сік - все готово.

Ось, власне, і всі секрети. Шашлик із баранини виходить м'який, соковитий і дуже смачний.

Notes

Шашлик із баранини
ІнгредієнтиПокроково
баранина

Навігація записів

Previous: Крем-суп із кабачків
Next: Кава-латте

Також буде цікавим:

М’ясний кекс з куркою та сухофруктами

30 Липня, 202116 Лютого, 2025 11tmaste1972

Рецепт кролика у вині

30 Листопада, 201612 Жовтня, 2022 admin

Бефстроганов із яловичини

22 Серпня, 201629 Березня, 2019 susanna

Залишити відповідь Скасувати коментар

Щоб відправити коментар вам необхідно авторизуватись.

Copyright All Rights Reserved | Theme: BlockWP by Candid Themes.