Промийте м'ясо, відокремте від кістки. Наріжте м'ясо великими шматками (приблизно 5-6 см).
Складіть це все в миску, солимо і перчимо. Далі додаєте приправи (це дуже важлива частина приготування, так як від приправ залежить смак і аромат страви, тому до вибору приправ потрібно підійти відповідально). Використвуйте зіру, а також розмарин і чебрець. Ну і, звичайно, для додаткового аромату киньте 2 лаврові листки (їх краще розламати на дрібні шматочки).
Далі візьміть дві середні (а краще великі) цибулини. Цибулю очистіть і наріжте великими кільцями. Добре перемішайте м'ясо з приправами і цибулею, зовсім трохи збризніть оцтом і додайте приблизно 1-2 ст. л. оливкової олії (краще extra virgin, так як рафінована не дасть потрібної гостроти).
Для того, щоб м'ясо швидше промокло, можна додати приблизно 100 мл холодної води. Якщо час підтискає, воду додавати не обов'язково.
Все це ще раз добре перемішайте, накрийте, і їдьте на природу смажити шашлик.
Час приготування (смаження) сказати важко, так як це залежить від вугілля, мангала, вітру і багатьох інших факторів, тому орієнтуємося за кольором. Дуже довго смажити не потрібно, так як баранина (як і яловичина) чим довше готується, тим більш жорстка виходить. Якщо баранець був молодий, то взагалі краще знімати як тільки підрум'яниться. Для перевірки готовності шматочок м'яса зняти і розрізати, якщо виділяється прозорий сік - все готово.
Ось, власне, і всі секрети. Шашлик із баранини виходить м'який, соковитий і дуже смачний.
Інгредієнти
Покроково
Промийте м'ясо, відокремте від кістки. Наріжте м'ясо великими шматками (приблизно 5-6 см).
Складіть це все в миску, солимо і перчимо. Далі додаєте приправи (це дуже важлива частина приготування, так як від приправ залежить смак і аромат страви, тому до вибору приправ потрібно підійти відповідально). Використвуйте зіру, а також розмарин і чебрець. Ну і, звичайно, для додаткового аромату киньте 2 лаврові листки (їх краще розламати на дрібні шматочки).
Далі візьміть дві середні (а краще великі) цибулини. Цибулю очистіть і наріжте великими кільцями. Добре перемішайте м'ясо з приправами і цибулею, зовсім трохи збризніть оцтом і додайте приблизно 1-2 ст. л. оливкової олії (краще extra virgin, так як рафінована не дасть потрібної гостроти).
Для того, щоб м'ясо швидше промокло, можна додати приблизно 100 мл холодної води. Якщо час підтискає, воду додавати не обов'язково.
Все це ще раз добре перемішайте, накрийте, і їдьте на природу смажити шашлик.
Час приготування (смаження) сказати важко, так як це залежить від вугілля, мангала, вітру і багатьох інших факторів, тому орієнтуємося за кольором. Дуже довго смажити не потрібно, так як баранина (як і яловичина) чим довше готується, тим більш жорстка виходить. Якщо баранець був молодий, то взагалі краще знімати як тільки підрум'яниться. Для перевірки готовності шматочок м'яса зняти і розрізати, якщо виділяється прозорий сік - все готово.
Ось, власне, і всі секрети. Шашлик із баранини виходить м'який, соковитий і дуже смачний.