Продукти:
3 курячих яйця,
1 скл. цукру
1 скл. сметани,
1 скл. борошна,
1 ч.л. соди,
3 середніх яблука,
жменя замороженої червоної смородини,
жменя замороженої чорної смородини.
Збийте яйця з цукром. Додайте сметану та знову збийте. Тепер додайте соду, погашену оцтом. Тепер поступово всипайте борошно та збивайте до однорідної маси. Помийте та очистіть яблука від шкірки, наріжте тонкими скибками.
Половину тіста для пирога влийте в змащену олією форму та викладіть яблука. Після цього викладіть заморожену смородину та залийте рештою тіста. Поставте форму в попередньо розігріту до 180 градусів духовку на 30-40 хвилин.
Про те, що Ваша шарлотка з ягодами готова, підскаже зубочистка. Нею проткніть пиріг, вийміть. Суха зубочистка підтвердить, що пиріг готовий. Трохи заждіть, тоді переверніть шарлотку. Смачного Вам!