Продукти:
На 1 кг шампіньйонів:
30 г солі,
1 ч. л. оцтової есенції,
4-5 гороши духм’яного перцю,
2-3 бутони гвоздики,
2 лаврових листа,
2 зірочки бад’яну.
У шампіньйонів відіжте ніжки. Крупні шляпки розріжте на декілька частин, мілкі гриби консервуйте цілими. В киплячу воду покладіть прянощі, всипте сіль та доведіть розсіл до кипіння. Додайте підготовлені гриби, варіть їх 8-10 хвилин при слабкому кипінні. Гриби відкиньте на друшлаг, після цього перекладіть в посудину. Оцтову есенцію розведіть невеликою кількістю грибного відвару, рівномірно полийте сумішшю гриби, перемішайте. Гарячі шампіньйони разом з рідиною розкладіть в банки, закрийте їх поліетиленовими кришками. Зберігайте консервовані шампіньйони в холоді.