Продукти:
1 качан (250 г) листкового салату
300 г курячого філе
1 великий апельсин
100 г сиру Фета
50 г грецького горіху (ядра)4-5 гілочок зеленої петрушки (за бажанням)
мелений коріандр, сіль, чорний мелений перець- за смаком
Продукти для заправки:
8 ст. л. натурального йогурта ( без наповнювачів)
Куряче філе поздовжньо розріжте навпіл, з обох боків натеріть сіллю, перцем та коріандром. На сковорідці розігрійте невелику кількість соняшникової олії, викладіть куряче філе і на середньому вогні смажте його по 7-8 хв. з кожного боку. Готове філе наріжте невеликими шматками. Апельсин ретельно очистіть від шкірки. Поздовжньо розріжте його дольками на 8 частин. Кожну частинку поріжте невеликими шматками, як на фото. Ядра грецького горіха, помішуючи, обсмажте на сухій сковорідці до характерного запаху.
Готуємо заправку. У невелику мисочку налийте йогурт, додайте гірчицю, мед і все ретельно перемішайте до однорідного стану. Заправка готова.
Чисте листя салату порвіть руками і викладіть в салатницю. Туди ж додайте нарізане куряче філе, шматочки апельсину і підсмажені горіхи, які, за бажанням, можна трохи подрібнити. До салату додайте половину заправки і акуратно перемішайте. Салат викладіть на порційні тарілки. Зверху викладіть шматочки сиру Фета і полийте заправкою, що залишилась. Салат з куркою, апельсином та Фетою готовий.
Смачного!