Продукти:
1 скл. пропареного рису,
2 скл. води,
0,5 скл. оливкової олії,
1 цибуля,
1 морква,
0,5 перця солодкого болгарського,
0,5 лимона,
100 г зеленого горошку,
100 г кукурудзи,
0,3 пучка зелені,
сіль морська.
Якщо у вас заморожені горошок, кукурудза та болгарський перець, залиште їх у окремих посудинах при кімнатній температурі на 10 хвилин, щоб розморозити. Дрібно накрішіть цибулю та наріжте соломкою моркву. У сковорідку з розігрітою оливковою олією викладіть моркву та цибулю та пасеруйте їх протягом 2 хвилин. Після цього додайте кукурудзу та подрібнений болгарський перець. А тоді додайте ще горошок і ретельно перемішайте всі овочі.
Рис не мийте, а відправте в сковорідку до овочів та обсмажуйте до тих пір, поки він не стане прозорим. Воду закип’ятіть в чайнику та влийте 2 склянки кип’ятку в сковорідку до рису з овочами. Доведіть до кипіння та додайте зелень. Після цього сковорідку накрийте кришкою та зменшіть газ до мінімуму. Тепер варимо протягом 20 хвилин, не відкриваючи кришки. Після цього залиште рис настоятися під кришкою ще 5 хвилин. А тоді відкриваємо кришку та перемішуємо рис з овочами дерев’яною лопаткою.
Традиційна грецька страва готова до споживання! Смачного Вам!