Продукти:
250 г рису,
500 г свіжих грибів,
50 г вершкового масла,
пучок ріпчатої цибулі,
2 невеликі моркви,
петрушка, кріп,
сіль та перець по смаку
В казанку закип’ятіть воду та посоліть її (на 1 літр води дайте пів чайної ложки солі). Добре промитий рис всипте у казан та варіть, накривши кришкою 15 хвилин. Після цього рис осушіть (киньте в сито) та дайте йому охолонути.
Поки вариться рис, накрішіть мілко цибулю та натріть на терці моркву. Підготуйте гриби: почистіть їх та ретельно промийте. Розріжте гриби на половинки або четвертинки.
В глибокій сковородці розтопіть вершкове масло. Всипте в сковородку ріпчату цибулю та моркву. Обсмажуйте їх напротязі 4 хвилин, постійно помішуючи. Додайте в сковородку гриби, обсмажуйте їх, постійно помішуючи, до випарування рідини в грибах.
Тепер додайте в сковородку рис, посоліть та поперчіть, перемішайте. Зверху посипте зеленню. Кілька хвилин підігрівайте на маленькому вогні.