Приготуйте тісто. Просійте борошно через сито. Додайте сіль та всипте сухі дріжджі. Злегка перемішайте. Відставте в сторону.
Молоко перелийте в чашку та поставте в мікрохвильовку нагріватися до 40 градусів. У глибоку миску розбийте 1 яйце. Додайте цукор та ванільний цукор. Перемішайте вінчиком. Влийте тепле молоко. Перемішайте до повного розчинення цукру.
У кухлик перекладіть вершкове масло, розтопіть. Влийте підготовлену масу у борошно та перемішайте. Додайте розтоплене вершкове масло. Вимісіть руками тісто. Тісто та миску змастіть трохи рослинною олією. Накрийте харчовою плівкою. Відставте в тепле місце.
Сухофрукти перекладіть в миску та залийте окропом. Цукати не замочуйте. За допомогою тертки зніміть з апельсина цедру. Злийте воду з сухофруктів. Інжир наріжте кубиками. Апельсин розріжте на 2 частини. Відіжміть в сухофрукти сік та перемішайте.
Через годину очікування тісто збільшиться в об'ємі. Злийте зайвий сік із сухофруктів. Промокніть їх серветкою. Додайте до сухофруктів цедру та цукати. Перемішайте, начинка готова.
Посипте борошном поверхню столу. Розкачайте тісто в прямокутний пласт товщиною 0,5 см. Добре розкачане тісто змастіть абрикосовим джемом. Розподіліть начинку по всій поверхні. Невелику частину від краю залишіть без ягід. Заверніть тісто з начинкою в рулет. Край рулету защипайте.
Деко застеліть папером для випічки. У центр поставте невелику чашку, навколо якої викладіть рулет швом вниз. З'єднайте та защипайте краї. Збийте яйце та змастіть ним рулет для золотистої скоринки після випікання.
Надсічіть ножем пиріг та залиште, щоб підійшов. Розігрійте тим часом духовку до 180-190 градусів та відправте пиріг в неї запікатися протягом 35 хвилин.
Різдвяний вінок готовий. Накрийте його чистим рушником та залиште його остигати. Прикрасьте пудрою та смородиною перед подачею.
Інгредієнти
Покроково
Приготуйте тісто. Просійте борошно через сито. Додайте сіль та всипте сухі дріжджі. Злегка перемішайте. Відставте в сторону.
Молоко перелийте в чашку та поставте в мікрохвильовку нагріватися до 40 градусів. У глибоку миску розбийте 1 яйце. Додайте цукор та ванільний цукор. Перемішайте вінчиком. Влийте тепле молоко. Перемішайте до повного розчинення цукру.
У кухлик перекладіть вершкове масло, розтопіть. Влийте підготовлену масу у борошно та перемішайте. Додайте розтоплене вершкове масло. Вимісіть руками тісто. Тісто та миску змастіть трохи рослинною олією. Накрийте харчовою плівкою. Відставте в тепле місце.
Сухофрукти перекладіть в миску та залийте окропом. Цукати не замочуйте. За допомогою тертки зніміть з апельсина цедру. Злийте воду з сухофруктів. Інжир наріжте кубиками. Апельсин розріжте на 2 частини. Відіжміть в сухофрукти сік та перемішайте.
Через годину очікування тісто збільшиться в об'ємі. Злийте зайвий сік із сухофруктів. Промокніть їх серветкою. Додайте до сухофруктів цедру та цукати. Перемішайте, начинка готова.
Посипте борошном поверхню столу. Розкачайте тісто в прямокутний пласт товщиною 0,5 см. Добре розкачане тісто змастіть абрикосовим джемом. Розподіліть начинку по всій поверхні. Невелику частину від краю залишіть без ягід. Заверніть тісто з начинкою в рулет. Край рулету защипайте.
Деко застеліть папером для випічки. У центр поставте невелику чашку, навколо якої викладіть рулет швом вниз. З'єднайте та защипайте краї. Збийте яйце та змастіть ним рулет для золотистої скоринки після випікання.
Надсічіть ножем пиріг та залиште, щоб підійшов. Розігрійте тим часом духовку до 180-190 градусів та відправте пиріг в неї запікатися протягом 35 хвилин.
Різдвяний вінок готовий. Накрийте його чистим рушником та залиште його остигати. Прикрасьте пудрою та смородиною перед подачею.