Skip to content
Skip to content

Домашні кулінарні рецепти

Кулінарні рецепти улюблених став

Subscribe
  • Перші страви
    • Рецепти борщів
    • Рецепти супів
  • Другі страви
    • М’ясо рецепти
    • Рецепти з птиці
    • Рецепти з риби та морепродуктів
  • Гарніри
    • Рецепти гарнірів
    • Рецепти закусок
    • Рецепти каш
    • Рецепти макаронів
  • Запіканки
  • Солодке
    • Рецепти тортів
    • Рецепти випічок
    • Рецепти десертів
    • Рецепти напоїв
  • Салати
  • Консервування
  • Різне
    • Соуси
    • Інші рецепти
    • Корисна інформація
Головна » Різдвяний вінок

Різдвяний вінок

11tmaste197211 Серпня, 20215 Листопада, 2024

АвторmilanaСкладністьIntermediate

Вихід1 порція
Час приготування40 хвЧас готування35 хвЗагальний час1 год 15 хв

 200 мл молока
 400 г борошна
 1 tbsp цукру
 7 г сухих дріжджів
 8 г ванільного цукру
 65 г вершкового масла
 1 яйце
 0,50 tsp солі
 1 апельсин
 200 г абрикосового джему
 50 г цукатів
 250 г сушених ягід або фруктів: інжир, родзинки, вишня, журавлина
 1 яйце для змащування
 1 tbsp цукрової пудри
 50 г смородини

1

Приготуйте тісто. Просійте борошно через сито. Додайте сіль та всипте сухі дріжджі. Злегка перемішайте. Відставте в сторону.

2

Молоко перелийте в чашку та поставте в мікрохвильовку нагріватися до 40 градусів. У глибоку миску розбийте 1 яйце. Додайте цукор та ванільний цукор. Перемішайте вінчиком. Влийте тепле молоко. Перемішайте до повного розчинення цукру.

3

У кухлик перекладіть вершкове масло, розтопіть. Влийте підготовлену масу у борошно та перемішайте. Додайте розтоплене вершкове масло. Вимісіть руками тісто. Тісто та миску змастіть трохи рослинною олією. Накрийте харчовою плівкою. Відставте в тепле місце.

4

Сухофрукти перекладіть в миску та залийте окропом. Цукати не замочуйте. За допомогою тертки зніміть з апельсина цедру. Злийте воду з сухофруктів. Інжир наріжте кубиками. Апельсин розріжте на 2 частини. Відіжміть в сухофрукти сік та перемішайте.

5

Через годину очікування тісто збільшиться в об'ємі. Злийте зайвий сік із сухофруктів. Промокніть їх серветкою. Додайте до сухофруктів цедру та цукати. Перемішайте, начинка готова.

6

Посипте борошном поверхню столу. Розкачайте тісто в прямокутний пласт товщиною 0,5 см. Добре розкачане тісто змастіть абрикосовим джемом. Розподіліть начинку по всій поверхні. Невелику частину від краю залишіть без ягід. Заверніть тісто з начинкою в рулет. Край рулету защипайте.

7

Деко застеліть папером для випічки. У центр поставте невелику чашку, навколо якої викладіть рулет швом вниз. З'єднайте та защипайте краї. Збийте яйце та змастіть ним рулет для золотистої скоринки після випікання.

8

Надсічіть ножем пиріг та залиште, щоб підійшов. Розігрійте тим часом духовку до 180-190 градусів та відправте пиріг в неї запікатися протягом 35 хвилин.
Різдвяний вінок готовий. Накрийте його чистим рушником та залиште його остигати. Прикрасьте пудрою та смородиною перед подачею.

Інгредієнти

 200 мл молока
 400 г борошна
 1 tbsp цукру
 7 г сухих дріжджів
 8 г ванільного цукру
 65 г вершкового масла
 1 яйце
 0,50 tsp солі
 1 апельсин
 200 г абрикосового джему
 50 г цукатів
 250 г сушених ягід або фруктів: інжир, родзинки, вишня, журавлина
 1 яйце для змащування
 1 tbsp цукрової пудри
 50 г смородини

Покроково

1

Приготуйте тісто. Просійте борошно через сито. Додайте сіль та всипте сухі дріжджі. Злегка перемішайте. Відставте в сторону.

2

Молоко перелийте в чашку та поставте в мікрохвильовку нагріватися до 40 градусів. У глибоку миску розбийте 1 яйце. Додайте цукор та ванільний цукор. Перемішайте вінчиком. Влийте тепле молоко. Перемішайте до повного розчинення цукру.

3

У кухлик перекладіть вершкове масло, розтопіть. Влийте підготовлену масу у борошно та перемішайте. Додайте розтоплене вершкове масло. Вимісіть руками тісто. Тісто та миску змастіть трохи рослинною олією. Накрийте харчовою плівкою. Відставте в тепле місце.

4

Сухофрукти перекладіть в миску та залийте окропом. Цукати не замочуйте. За допомогою тертки зніміть з апельсина цедру. Злийте воду з сухофруктів. Інжир наріжте кубиками. Апельсин розріжте на 2 частини. Відіжміть в сухофрукти сік та перемішайте.

5

Через годину очікування тісто збільшиться в об'ємі. Злийте зайвий сік із сухофруктів. Промокніть їх серветкою. Додайте до сухофруктів цедру та цукати. Перемішайте, начинка готова.

6

Посипте борошном поверхню столу. Розкачайте тісто в прямокутний пласт товщиною 0,5 см. Добре розкачане тісто змастіть абрикосовим джемом. Розподіліть начинку по всій поверхні. Невелику частину від краю залишіть без ягід. Заверніть тісто з начинкою в рулет. Край рулету защипайте.

7

Деко застеліть папером для випічки. У центр поставте невелику чашку, навколо якої викладіть рулет швом вниз. З'єднайте та защипайте краї. Збийте яйце та змастіть ним рулет для золотистої скоринки після випікання.

8

Надсічіть ножем пиріг та залиште, щоб підійшов. Розігрійте тим часом духовку до 180-190 градусів та відправте пиріг в неї запікатися протягом 35 хвилин.
Різдвяний вінок готовий. Накрийте його чистим рушником та залиште його остигати. Прикрасьте пудрою та смородиною перед подачею.

Notes

Різдвяний вінок
ІнгредієнтиПокроково

Навігація записів

Previous: Лечо на зиму
Next: Спагетті з овочами

Також буде цікавим:

М’ясний кекс з куркою та сухофруктами

30 Липня, 202116 Лютого, 2025 11tmaste1972

Банановий чізкейк

4 Грудня, 20177 Грудня, 2018 Діана

Пиріг з творогом та вишнями

12 Грудня, 201612 Грудня, 2016 Діана

Залишити відповідь Скасувати коментар

Щоб відправити коментар вам необхідно авторизуватись.

Copyright All Rights Reserved | Theme: BlockWP by Candid Themes.