Головна > Рецепти випічок > Різдвяний вінок

Різдвяний вінок

Продукти:
для здобного тіста:
200 мл молока,
400 гр. борошна,
1 ст.л. цукру,
7 гр. сухих дріжджів,
8 гр. ванільного цукру,
65 гр. вершкового масла,
1 яйце,
0,5 ч.л. солі.

для начинки:
1 апельсин
200 гр. абрикосового джему,
50 гр. цукатів,
250 гр. сушених ягід або фруктів: інжир, родзинки, вишня, журавлина.

для прикраси:
1 яйце для змащування,
1 ст.л. цукрової пудри,
50 гр. смородини.

Приготуйте тісто. Просійте борошно через сито. Додайте сіль та всипте сухі дріжджі. Злегка перемішайте. Відставте в сторону.
Молоко перелийте в чашку та поставте в мікрохвильовку нагріватися до 40 градусів. У глибоку миску розбийте 1 яйце. Додайте цукор та ванільний цукор. Перемішайте вінчиком. Влийте тепле молоко. Перемішайте до повного розчинення цукру.
У кухлик перекладіть вершкове масло, розтопіть. Влийте підготовлену масу у борошно та перемішайте. Додайте розтоплене вершкове масло. Вимісіть руками тісто. Тісто та миску змастіть трохи рослинною олією. Накрийте харчовою плівкою. Відставте в тепле місце.
Сухофрукти перекладіть в миску та залийте окропом. Цукати не замочуйте. За допомогою тертки зніміть з апельсина цедру. Злийте воду з сухофруктів. Інжир наріжте кубиками. Апельсин розріжте на 2 частини. Відіжміть в сухофрукти сік та перемішайте.
Через годину очікування тісто збільшиться в об’ємі. Злийте зайвий сік із сухофруктів. Промокніть їх серветкою. Додайте до сухофруктів цедру та цукати. Перемішайте, начинка готова.
Посипте борошном поверхню столу. Розкачайте тісто в прямокутний пласт товщиною 0,5 см. Добре розкачане тісто змастіть абрикосовим джемом. Розподіліть начинку по всій поверхні. Невелику частину від краю залишіть без ягід. Заверніть тісто з начинкою в рулет. Край рулету защипайте.
Деко застеліть папером для випічки. У центр поставте невелику чашку, навколо якої викладіть рулет швом вниз. З’єднайте та защипайте краї. Збийте яйце та змастіть ним рулет для золотистої скоринки після випікання.
Надсічіть ножем пиріг та залиште, щоб підійшов. Розігрійте тим часом духовку до 180-190 градусів та відправте пиріг в неї запікатися протягом 35 хвилин.
Різдвяний вінок готовий. Накрийте його чистим рушником та залиште його остигати. Прикрасьте пудрою та чорницею перед подачею.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься.