Продукти: 4 л води, 4 шт. картоплі, 70 г гречаної крупи, 1 морква, 1 цибуля, олія, сіль, куркума за смаком.
ДетальнішеРецепти супів
Рецепти супів – ось той скарб, який господині збираються протягом всього життя. Важко сказати, коли саме в Україні почали готувати супи, але з впевненістю можна стверджувати, що вже козацьку добу – козаки намагалися зварити “юшку” з дичини, а не засмажити її на вертелі, як було популярно в Європі. При цьому, випрацювати єдині рецепти супів для всієї країни – досить складно. В деяких регіонах України, а саме в Київській та Чернігівській області – популярним є вживання супу разом з густою кашею (куліш). В Тернопільській області – вживають більше щільну частину, а на Покутті – рідку.
Типи супів
Супи розділяють по температурі подачі на гарячі та холодні, за технологією приготування: на прозорі, заправні, пюре-подібні та молочні, а також за рідкою основою. Супи готують практично на будь якій основі. Це може бути м’ясо, овочі, гриби, риба тощо. В залежності від основи – різниться смак та властивості страви. Враховуючи, що корисні властивості супів були неодноразово підтверджені – то це саме ті рецепти які завжди потрібно мати під рукою. Перегляньте нашу добірку і Ви знайдете багато, що варто зберегти у свій записник.
Суп з персиків з яблучним соком
Продукти: 2 скл. яблучного соку, 3 персики, 3 ст. л. мелених сухарів, 1 ст. л. цукру.
ДетальнішеГрибний суп з сиром
Продукти: 500 г шампіньйонів, 10 г сушених грибів, 150-200 г плавленого сиру, 1 цибулина, 50 г вершкового масла, 2-2,5 л води, зелень, сіль та перець на
ДетальнішеРецепт солянки м’ясної
Солянка – дуже популярна страва серед всіх слов’ян. Особливо вона поширена на півдні України, де вона може прирівнюватися до борща, як національна страва. Кожна господиня використовує
Детальніше