Skip to content
Skip to content

Домашні кулінарні рецепти

Кулінарні рецепти улюблених став

Subscribe
  • Перші страви
    • Рецепти борщів
    • Рецепти супів
  • Другі страви
    • М’ясо рецепти
    • Рецепти з птиці
    • Рецепти з риби та морепродуктів
  • Гарніри
    • Рецепти гарнірів
    • Рецепти закусок
    • Рецепти каш
    • Рецепти макаронів
  • Запіканки
  • Солодке
    • Рецепти тортів
    • Рецепти випічок
    • Рецепти десертів
    • Рецепти напоїв
  • Салати
  • Консервування
  • Різне
    • Соуси
    • Інші рецепти
    • Корисна інформація
Головна » Рецепти супів

Рецепти супів

Рецепти супів – ось той скарб, який господині збираються протягом всього життя. Важко сказати, коли саме в Україні почали готувати супи, але з впевненістю можна стверджувати, що вже козацьку добу – козаки намагалися зварити “юшку” з дичини, а не засмажити її на вертелі, як було популярно в Європі. При цьому, випрацювати єдині рецепти супів для всієї країни – досить складно.  В деяких регіонах України, а саме в Київській та Чернігівській області – популярним є вживання супу разом з густою кашею (куліш). В Тернопільській області – вживають більше щільну частину, а на Покутті – рідку.

Типи супів

Супи розділяють по температурі подачі на гарячі та холодні, за технологією приготування: на прозорі, заправні, пюре-подібні та молочні, а також за рідкою основою.  Супи готують практично на будь якій основі. Це може бути м’ясо, овочі, гриби, риба тощо. В залежності від основи – різниться смак та властивості страви. Враховуючи, що корисні властивості супів були неодноразово підтверджені – то це саме ті рецепти які завжди потрібно мати під рукою. Перегляньте нашу добірку і Ви знайдете багато, що варто зберегти у свій записник.

Пісна грибна юшка

Пісна грибна юшка

admin29 Листопада, 201629 Листопада, 2016

В піст дуже важливо харчуватися збалансовано. Пісна грибна юшка здатна замінити в раціоні м’ясні супи, надавши організму потрібної енергії. Інгредієнти: 7 середніх картоплин 250 г сушених грибів

Детальніше
Курячий суп з домашньою локшиною

Курячий суп з домашньою локшиною

susanna5 Серпня, 201611 Листопада, 2016

Продукти: 500-600 г курячого  супового набору 2 морквини 2 цибулини 0,5 шт. солодкого перцю 4-5 шт. картоплі 1 яйце 3-5 ст. л. борошна сіль за смаком

Детальніше
Крем-суп із кабачків

Крем-суп із кабачків

susanna1 Серпня, 201611 Листопада, 2016

Продукти: 500 г кабачків 1 цибулина 2 скл. води 1 ч. л. борошна 25 г вершкового масла 1 яйце півсклянки кислого молока багато зелені сіль за

Детальніше
Щавлевий суп в мультиварці

Щавлевий суп в мультиварці

Діана13 Квітня, 201611 Листопада, 2016

Продукти: 5-6 картоплин, 3 ст. л. рису, 2 помідори, 1 морквина, 1 цибулина, 1 яйце, 1 пучок щавелю, зелень петрушки, лавровий лист, зелень, приправи.

Детальніше
Курячий суп з горошком

Курячий суп з горошком

Діана3 Листопада, 201511 Листопада, 2016

Продукти: 3 курячих стегенця, 3 середні картоплини, 2 середні морквини, 2 середні цибулини, 1 маленька цибулина, 1 стебло селери, 3 зубчики часника, 10 горошин чорного перцю,

Детальніше
Гороховий суп з копченостями

Гороховий суп з копченостями

Діана20 Січня, 201511 Листопада, 2016

Продукти: 100 г кісток свинокопченостей, 160 г копченої свинної грудинки, 280 г гороху, 2 л. бульйону з копченостями, 50 г кореню петрушки, 1 цибулина, 1 морква,

Детальніше
Суп зі щавлю

Суп зі щавлю

admin10 Січня, 201511 Листопада, 2016

Продукти: 3 л. м’ясного бульйону, 400 г щавлю, 400 г картоплі, 200 г цибулі, 200 г моркви, 2 ст. л. масла, 2 ст. л. борошна, 1

Детальніше
Суп з грибами та шпинатом

Суп з грибами та шпинатом

admin10 Січня, 201511 Листопада, 2016

Продукти: 1,5 л бульйону грибного, овочевого або курячого, 5 картоплин, 400 г шпинату, 200 г шампіньйонів, 1 цибулина, 4 зубчики часника, 4 ст. л. олії, 1

Детальніше
Картопляний суп з плавленим сиром

Картопляний суп з плавленим сиром

admin10 Січня, 201511 Листопада, 2016

Продукти: 3 картоплини, 100 г плавленого сиру, 1 цибулина, 50 г вершкового масла, сіль.  

Детальніше
Курячий суп з овочами

Курячий суп з овочами

admin10 Січня, 201511 Листопада, 2016

Продукт: 260 г м’якоті вареної курки, 2 картоплини, 2 паомідори, 1 солодкий перець, 1,2 л курячого бульйону, 100 г консервованого зеленого горошку, 4 ч. л. майонезу,

Детальніше

Навігація записів

1 2 Далі
Copyright All Rights Reserved | Theme: BlockWP by Candid Themes.