В піст дуже важливо харчуватися збалансовано. Пісна грибна юшка здатна замінити в раціоні м’ясні супи, надавши організму потрібної енергії. Інгредієнти: 7 середніх картоплин 250 г сушених грибів
ДетальнішеРецепти супів
Рецепти супів – ось той скарб, який господині збираються протягом всього життя. Важко сказати, коли саме в Україні почали готувати супи, але з впевненістю можна стверджувати, що вже козацьку добу – козаки намагалися зварити “юшку” з дичини, а не засмажити її на вертелі, як було популярно в Європі. При цьому, випрацювати єдині рецепти супів для всієї країни – досить складно. В деяких регіонах України, а саме в Київській та Чернігівській області – популярним є вживання супу разом з густою кашею (куліш). В Тернопільській області – вживають більше щільну частину, а на Покутті – рідку.
Типи супів
Супи розділяють по температурі подачі на гарячі та холодні, за технологією приготування: на прозорі, заправні, пюре-подібні та молочні, а також за рідкою основою. Супи готують практично на будь якій основі. Це може бути м’ясо, овочі, гриби, риба тощо. В залежності від основи – різниться смак та властивості страви. Враховуючи, що корисні властивості супів були неодноразово підтверджені – то це саме ті рецепти які завжди потрібно мати під рукою. Перегляньте нашу добірку і Ви знайдете багато, що варто зберегти у свій записник.
Курячий суп з домашньою локшиною
Продукти: 500-600 г курячого супового набору 2 морквини 2 цибулини 0,5 шт. солодкого перцю 4-5 шт. картоплі 1 яйце 3-5 ст. л. борошна сіль за смаком
ДетальнішеКрем-суп із кабачків
Продукти: 500 г кабачків 1 цибулина 2 скл. води 1 ч. л. борошна 25 г вершкового масла 1 яйце півсклянки кислого молока багато зелені сіль за
ДетальнішеЩавлевий суп в мультиварці
Продукти: 5-6 картоплин, 3 ст. л. рису, 2 помідори, 1 морквина, 1 цибулина, 1 яйце, 1 пучок щавелю, зелень петрушки, лавровий лист, зелень, приправи.
ДетальнішеКурячий суп з горошком
Продукти: 3 курячих стегенця, 3 середні картоплини, 2 середні морквини, 2 середні цибулини, 1 маленька цибулина, 1 стебло селери, 3 зубчики часника, 10 горошин чорного перцю,
ДетальнішеГороховий суп з копченостями
Продукти: 100 г кісток свинокопченостей, 160 г копченої свинної грудинки, 280 г гороху, 2 л. бульйону з копченостями, 50 г кореню петрушки, 1 цибулина, 1 морква,
ДетальнішеСуп зі щавлю
Продукти: 3 л. м’ясного бульйону, 400 г щавлю, 400 г картоплі, 200 г цибулі, 200 г моркви, 2 ст. л. масла, 2 ст. л. борошна, 1
ДетальнішеСуп з грибами та шпинатом
Продукти: 1,5 л бульйону грибного, овочевого або курячого, 5 картоплин, 400 г шпинату, 200 г шампіньйонів, 1 цибулина, 4 зубчики часника, 4 ст. л. олії, 1
ДетальнішеКартопляний суп з плавленим сиром
Продукти: 3 картоплини, 100 г плавленого сиру, 1 цибулина, 50 г вершкового масла, сіль.
ДетальнішеКурячий суп з овочами
Продукт: 260 г м’якоті вареної курки, 2 картоплини, 2 паомідори, 1 солодкий перець, 1,2 л курячого бульйону, 100 г консервованого зеленого горошку, 4 ч. л. майонезу,
Детальніше