Залийте какао-порошок гарячою водою, перемішайте і дайте трохи охолонути.
В мисці розітріть яйця з цукром, додайте вершкове масло, розчинене какао, просіяне борошно з розпушувачем і збийте тісто міксером до однорідної консистенції.
Помістіть тісто у форму для випікання, змащену маслом і відправте у розігріту до 180°С духовку на 50-60 хвилин. Готовність коржа перевірте зубочисткою – вона має залишатися сухою.
Після повного охолодження дістаньте корж із форми. Акуратно розріжте його по горизонталі на три частини.
Приготуйте глазур для пирога з малиною. Для цього вершки доведіть до стану закипання, але не кип’ятіть. Зніміть вершки з вогню, додайте у них поламаний на шматочки шоколад і ретельно перемішайте до повного його розчинення. Залиште глазур, щоб вона охолола і загусла.
Малину переберіть, промийте і дайте стекти воді.
Збийте вершки з цукровою пудрою і ваніліном у стійку піну.
Нижній корж змастіть кремом і викладіть шар малини. Зверху покладіть середній корж і також змастіть його кремом і викладіть ягоди. Накрийте верхнім коржем. Зверху і з боків змастіть пиріг з малиною шоколадною глазур’ю. Прикрасьте ягідками малини.
Інгредієнти
Покроково
Залийте какао-порошок гарячою водою, перемішайте і дайте трохи охолонути.
В мисці розітріть яйця з цукром, додайте вершкове масло, розчинене какао, просіяне борошно з розпушувачем і збийте тісто міксером до однорідної консистенції.
Помістіть тісто у форму для випікання, змащену маслом і відправте у розігріту до 180°С духовку на 50-60 хвилин. Готовність коржа перевірте зубочисткою – вона має залишатися сухою.
Після повного охолодження дістаньте корж із форми. Акуратно розріжте його по горизонталі на три частини.
Приготуйте глазур для пирога з малиною. Для цього вершки доведіть до стану закипання, але не кип’ятіть. Зніміть вершки з вогню, додайте у них поламаний на шматочки шоколад і ретельно перемішайте до повного його розчинення. Залиште глазур, щоб вона охолола і загусла.
Малину переберіть, промийте і дайте стекти воді.
Збийте вершки з цукровою пудрою і ваніліном у стійку піну.
Нижній корж змастіть кремом і викладіть шар малини. Зверху покладіть середній корж і також змастіть його кремом і викладіть ягоди. Накрийте верхнім коржем. Зверху і з боків змастіть пиріг з малиною шоколадною глазур’ю. Прикрасьте ягідками малини.