Продукти:
200 г вершкового масла,
5 яєць,
2 скл. борошна,
2 скл. цукру,
1 скл. сметани,
2 ст. л. какао-порошка,
1 ч. л. гашеної соди.
Збийте яйця з цукром до білої піни. Додавайте поступово, постійно помішуючи 2 склянки просіяного борошна, соду, розтоплене, охоловше вершкове масло, сметану та добре перемішайте, краще буде, якщо міксером. Тісто розділіть на 2 половини. В одну частину додайте 2 столові ложки борошна, а в другу частину – 2 столові ложки какао. Перемішайте, щоб не утворилось комків. Тісто має получитись за консистенцією, як негуста сметана.
Змажте олією широку форму для випікання (діаметр 26-28 см). Вливайте в центр почерзі невеликі порції (по 1 столовій ложці) різного тіста. Не перемішуйте.
Випікайте в попередньо розігрітій до 200 градусів духовці напротязі 30 хвилин. Якщо верх пирога вже пропечеться, а середина ще ні, тоді накрийте пиріг фольгою, зменшіть температуру до 180 градусів та випікайте до готовності. Готовність перевіряйте зубочисткою або сірником (випікайте поки тісто не перестане приставати до них).
Ваш пиріг зебра готовий, тож смачного Вам і приємного чаювання!