Продукти:
200 г борошна
200 г вершкового масла
1 яйце
100 г цукру
10 г ванільного цукру
1. ч. л. олії
0,5 ложки меленої кориці
щіпка солі
200 г ягід
Змішайте просіяне борошно, цукор, ванільний цукор і сіль. Вершкове масло поріжте кубиками, додайте у суху суміш і подрібніть в крихту за допомогою комбайна або блендера. Додайте у тісто яйце, гарненько перемішайте і замісіть однорідне тісто. Пісочне тісто скачайте у рулет, загорніть його в харчову плівку і покладіть в холодильник на 1 годину, щоб тісто застигло. Охолоджене тісто звільніть від плівки і, поки воно не розтануло, поріжте кружальцями завтовшки приблизно 0,5-1,0 см. Чим тонше, тим краще пропечеться пісочне печиво. Викладіть пісочне печиво на застелене пергаментом деко, відправляйте у розігріту до 180°С духовку і випікайте до золотистого кольору. Пісочне печиво буде готове приблизно через 20 хвилин.
Готове пісочне печиво зніміть з дека, остудіть і прикрасьте улюбленими ягодами – малиною, полуницею, смородиною, вишнею. Насолоджуйтесь!