Головна > Рецепти випічок > Пісний відкритий яблучний пиріг

Пісний відкритий яблучний пиріг

pisnyi-vidkrytyi-pyrig-z-yablukamyПродукти:
для тіста:
2 скл. (320 г) борошна,
50 г олії,
0,5 скл. (100 г) цукрової пудри,
50 г води,
1 ч. л.розпушувача,
щіпка солі.
Для начинки:
300-350 г яблук,
0,25 скл. (50 г) цукру.

Готуймо тісто: в миску насипте борошно, сіль, розпушувач та цукрову пудру, перемішайте. Влийте олію. Розмішайте до рівномірного розподілу олії за допомогою міксера. Має получитись сипуча маса жирних крихт.
Підлийте трохи води та замісіть м’ягке тісто. На листі паперу для випічки розкатайте тісто в коло, діаметром близько 30 см.
Переходимо до начинки: яблука вимийте, виріжте з них насіння та наріжте невеликими кубиками. Викладіть яблука на розкатане тісто, залишаючи вільні краї. Посипте яблука рівномірним шаром цукру.
Загніть краї тіста на начинку. Перенесіть пиріг разом з папером для випічки на деко, та помістіть в розігріту до 220 градусів духовку. Запікайте напротязі 25-30 хвилин.
Подавайте пісний відкритий яблучний пиріг теплим! Смачного Вам!