Продукти:
1-2 морквини,
2 яблука,
120-150 г цукру,
3 ст. л. олії,
1,5 скл. борошна,
1,5-2 ч.л. розпушувача,
цедра 1 апельсина або лимона,
ванілін,
сіль.
Вимите та очистіть від шкірки моркву та яблука. Моркву натріть на мілкій, а яблука на середній терці. Змішайте терті яблука з тертою морквою, додайте цукор та олію, перемішайте до однорідної маси. В іншій мисці змішайте борошно, розпушувач, сіль та ванілін. Після цього з’єднайте обидві суміші та добре перемішайте. За бажанням додайте цедру цитрусових, що зробить морквяно-яблучний пиріг більш ароматним. В тісто можете також додати грецькі горіхи, родзинки та інші сухофрукти.
Чашу мультиварки змастіть олією та викладіть в неї тісто, увімкніть програму “випічка” на 65 хвилин. Про те, що морквяний пиріг в мультиварці вже готовий сповістить сигнал. Пиріг вийміть з чаші за допомогою корзинки-пароварки.
Цей пиріг можна також приготувати в електричній пічці, – випікати слід протягом 25-30 хвилин при температурі 180 градусів. А готовність пирога можете визначити за допомогою дерев’яної палички.
Дайте охолонути пирогу та подавайте до столу. Як бачите, пісний морквяно-яблучний пиріг в мультиварці готується дуже просто. І хоча він получається невисоким, проте він дуже смачний, корисний, м’який та пористий.
Смачного Вам!