Продукти:
400 г грибів,
1 середня цибулина,
3 убчика часника,
1 ст. л. крохмалу,
олія,
спеції.
Вимийте гриби (які Вам до вподоби) та розріжте їх на четвертинки, відваріть в невеликій кількості води. Після варки гриби виловіть з бульйону, який Вам ще пригодиться. Гриби дуже дрібно поріжте (або подрібніть в блендері). Цибулю дуже дрібно поріжте та обсмажте до золотистого кольору на сковорідці в розпеченій олії. Після цього додайте в сковороду подрібнені гриби та просмажте 10 хвилин. Додайте вичавлений через часникодавку часник. Після цього влийте в сковорідку не весь грибний бульйон та спеції, даємо, щоб пісний грибний соус закипів. В цей час готуйте природний загущувач для соусу: 1 ст. л. крохмалу розбавте в холодному бульйоні та влийте, помішуючи соус в сковорідці.
Цей грибний соус підходить для гарнірів та м’яса, може бути добавкою для часникових булочок або для макарон. Смачного Вам!