Продукти:
6-7 г. сухих, або 25 г живих дріжджів,
1 склянка води,
3 ч. л. цукру.
1,5 ч. л. солі,
3-5 ст. л. олії,
3-3,5 скл. борошна
Пісне тісто має більші пори, швидко повертається до першопочаткової форми після здавлювання, а вироби з нього довше зберігається.
Отож, готуємо пісне дріжджове тісто:
В велику миску налийте теплу воду, всипте дріжджі та цукор, розмішайте до повного розчинення. Поставте в тепле місце до виникнення пишної піни. В дріжджову масу всипте сіль, влийте олію. Всипте 1 склянку борошна та розмішайте ложкою.
Всипте другу склянку бороошна. Знову розмішайте ложкою. Тісто стане густим, розмішувати буде тяжче. На стіл насипте третю склянку борошна та виваліть на неї тісто з миски. Руками замісіть тісто, яке має бути гладким, вологим. Якщо тісто прилипає, то досипте ще борошна, Вимішуйте тісто до правильної консистенції.
Тісто накрийте поліетиленовою плівкою та залиште. Коли тісто збільшиться в 1,5 рази, ще раз промісіть його. Знову накрийте плівкою та залиште до другого підходу.
Після цього можна формувати виріб. На виході тіста получиться близько 750 г.