Skip to content
Skip to content

Домашні кулінарні рецепти

Кулінарні рецепти улюблених став

Subscribe
  • Перші страви
    • Рецепти борщів
    • Рецепти супів
  • Другі страви
    • М’ясо рецепти
    • Рецепти з птиці
    • Рецепти з риби та морепродуктів
  • Гарніри
    • Рецепти гарнірів
    • Рецепти закусок
    • Рецепти каш
    • Рецепти макаронів
  • Запіканки
  • Солодке
    • Рецепти тортів
    • Рецепти випічок
    • Рецепти десертів
    • Рецепти напоїв
  • Салати
  • Консервування
  • Різне
    • Соуси
    • Інші рецепти
    • Корисна інформація
Головна » Пісне дріжджове тісто

Пісне дріжджове тісто

admin10 Січня, 201511 Листопада, 2016

pisne_drizdzove_tistoПродукти:
6-7 г. сухих, або 25 г живих дріжджів,
1 склянка води,
3 ч. л. цукру.
1,5 ч. л. солі,
3-5 ст. л. олії,
3-3,5 скл. борошна

Пісне тісто має більші пори, швидко повертається до першопочаткової форми після здавлювання, а вироби з нього довше зберігається.
Отож, готуємо пісне дріжджове тісто:
В велику миску налийте теплу воду, всипте дріжджі та цукор, розмішайте до повного розчинення. Поставте в тепле місце до виникнення пишної піни. В дріжджову масу всипте сіль, влийте олію. Всипте 1 склянку борошна та розмішайте ложкою.
Всипте другу склянку бороошна. Знову розмішайте ложкою. Тісто стане густим, розмішувати буде тяжче. На стіл насипте третю склянку борошна та виваліть на неї тісто з миски. Руками замісіть тісто, яке має бути гладким, вологим. Якщо тісто прилипає, то досипте ще борошна, Вимішуйте тісто до правильної консистенції.
Тісто накрийте поліетиленовою плівкою та залиште. Коли тісто збільшиться в 1,5 рази, ще раз промісіть його. Знову накрийте плівкою та залиште до другого підходу.
Після цього можна формувати виріб. На виході тіста получиться близько 750 г.

Навігація записів

Previous: Варення з груш з маком
Next: Пісний відкритий яблучний пиріг

Також буде цікавим:

Спагетті з овочами

11 Серпня, 20213 Червня, 2023 admin

Тушкована картопля зі свининою

11 Лютого, 2020 Діана

Лимонний торт з лимонним курдом та цитрусовими

11 Лютого, 202011 Лютого, 2020 11tmaste1972

Залишити відповідь Скасувати коментар

Щоб відправити коментар вам необхідно авторизуватись.

Copyright All Rights Reserved | Theme: BlockWP by Candid Themes.