Продукти:
200 мл вершків 20% жирності,
200 г полуниці,
250 мл води,
100 г цукру,
1 пачка желатину,
цукрова пудра
Про те, що сьогодні ви хочете когось пригостити або себе порадувати незрівнянним смаком панна-коти під полуничним соусом, вам слід подумати заздалегідь. Принаймні готувати прийдеться напередодні.
Замочіть желатин в 150 мл холодної води, згідно з інструкціємо на упаковці. Змішайте вершки з цукром та 100 мл води та поставте на вогонь. Варіть на маленькому вогні 15 хвилин та постійно помішуйте. В кінці варки додайте розбухший желатин, але не доводіть до кипіння. Розлийте по формочках та поставте в холодильник на ніч.
Наступного дня, коли желе зловиться, перед подачею вийміть панна-котту з холодильника. Формочки дном опустіть на кілька хвилин в гарячу воду. Після цього переверніть на блюдце та прикрасьте полуничним соусом та цілими полуничками. Для того, щоб приготувати соус, подрібніть полуницю з цукровою пудрою або цукром у блендері.
Крім того, Ви можете поекспериментувати, і для соусу обрати будь-які інші ягоди або фрукти. А тим часом наша панна-котта з полуничкою готова! Смачного Вам!