Продукти:
0,5 кг курячого філе,
250 г копченого бекону,
100 г твердого сиру,
100 г сулугуні (сиру косичкою),
250 мл сметани,
100 г родзинок,
50 г в’яленої журавлини,
50 г чорносливу,
2 яйця,
2 зубчики часнику,
3 ст. л. кукурудзяного крохмалю,
сіль та чорний мелений перець за смаком.
Сухофрукти промийте в теплій воді, обсушіть. Чорнослив наріжте шматочками. Покрішіть куряче філе невеликими брусками.
Збийте яйця зі сметаною, додайте подрібнений копчений сир та натертий на крупній терці твердий сир. Додайте в миску м’ясо та подрібнений часник, всипте крохмаль, посоліть, поперчіть та ретельно перемішайте.
Застеліть форму для запікання тонкими смужками копченого бекону так, щоб їх кінці звисали з бортиків. Викладіть у форму м’ясну масу, накрийте беконом.
Розігрійте духовку до 180 градусів, поставте страву в духову піч. Запікайте протягом 40 хвилин. Переверніть страву на деко та поверніть в духовку ще на 20 хвилин, до золотистої кірки у бекону.
Поставити страву в розігріту духовку до 180 градусів .Запікати протягом 40 хвилин. Потім перевернути страву на деко, повернути в духовку ще на 20 хв. – до золотистості бекону. Мясний кекс з куркою та сухофруктами готовий, смачного Вам!