для млинців-
250-300 г борошна
2 яйця
250-300 г молока (економ-варіант: вода)
сіль
цукор
соняшникова олія
для яблук-
2-3 яблука середнього розміру
100 г цукру
пару грамів ваніліну (економ-варіант – без нього)
трішки кориці
Млинці:
Змішайте в мисці/каструлі борошно з яйцями, додайте трохи солі і 80 грамів цукру, налийте молока і перемішайте. Вірогідно, доведеться додати ще молока, основна задача – зробити так, аби тісто було схоже за консистенцією на питний йогурт. Налийте в сковорідку олії і добряче її розігрійте. Налийте трохи рідкого тіста і посувайте сковорідку туди-сюди, аби тісто розплилося якомога ширше по поверхні. Буквально за півхвилини млинець переверніть на інший бік лопаткою та смажте, доки він злегка не підрум’яниться. (Тут важливо знайти олійний баланс. Якщо олії забагато, тісто розтікатиметься нерівно і млинці будуть жирнуваті, якщо олії замало – він швидше підгорить і буде сухішим. Нічого страшного, якщо перші два-три млинці у вас будуть провальні). Якщо ви все правильно робите з такою кількістю борошна та яєць, у вас має вийти не менше 8-10 млинців!
Яблука:
Наріжте яблука малими шматочками, висипайте в окрему каструльку або казанок, висипте туди цукор, ванілін та корицю, ретельно перемішайте, налийте води, так, щоб вона закривала близько третини начинки. Грійте казанок з начинкою 8-10 хвилин, періодично перемішуйте його вміст.
Фінал:
Покладіть дві столові ложки начинки на млинець і загорніть його в трубочку або конвертиком. Повторіть процес із усіма млинцями.
Млинці з яблуками готові. Смачного і на здоров’я!😀