Продукти:
5 яєць,
750 мл води,
750 мл молока,
100 мл олії,
400 мл борошна,
1 ст. л. цукру,
1 чайна ложка солі,
листя салату,
майонез,
начинка.
Яйця збийте з сіллю і цукром, додайте молоко та борошно. Суміш добре перемішайте ложкою, а потім, додавши води, збийте міксером (щоб не утворювались грудочки). Залиште постояти 15 хвилин. У кришці пластикової пляшки зробіть невелику дірку, ближче до краю кришки. Налийте в пляшку трохи тіста та розігрійте змащену олією сковороду. На сковорідку тонкою цівкою у вигляді решітки налийте тісто. Переплетіння не робіть дуже тонкими (щоб не пірвати їх під час скручування). Обсмажте ваші млинці макраме з обох боків. Покладіть на млинець листок салату, попередньо відрізавши від салату товсті частини стебла. Якщо салат жорсткий, можете обшпарити його окропом та опустити в холодну воду, промокнути рушником, а тоді ставити салат на млинець. Тепер ледь змастіть салат майонезом та покладіть на нього начинку, яка Вам до вподоби. Скрутіть ажурний млинець.