Головна > Рецепти тортів > Медовий тортик

Медовий тортик

medowukПродукти:
для тіста:
4 ст. л. меду,
4 ст. л. води,
4 яйця,
5-6 скл. борошна,
1-2 ч. л. соди,
300 г (1,5 скл.) цукру,
80 г вершкового масла або маргарину,
для крему:
800 г сметани (може трохи більше),
200 г цукрової пудри або цукру,
200 г згущеного молока,
0,5 л 33% вершків,
ванілін.

Розтопіть вершкове масло на водяній бані, додайте цукор, воду та прогрійте на бані до розчинення цукру. Додайте мед та знову прогрійте доки він не розчинеться. Додайте соду, постійно мішаючи, поки сода перестане шипіти. Зняйте з бані та в гарячу масу додайте 1-2 склянки борошна, розмішайте, накрийте та залиште охолоджуватись до теплого стану. Після цього додайте по 1 яйця та решту борошна. Борошно додавайте порціями, оскільки його може піти менше або більше, ніж зазначено в рецепті. Тісто має получитись середньої костистенції. Замісіть його, накрийте та залиште на півгодини. Після цього розділіть тісто на 10-12 порцій, розкатайте кожну частину відразу на папері для запікання. Коржики можуть получитися дуже тонкими. Випікайте за температури 200 градусів 5 хвилин до золотистого кольору. 1 з коржів, подрібнивши до розміру крихт, використайте для присипки.

Що ж до крему – до сметани додайте цукор, ваніль, перемішавши, поставте в холодильник на 5 хвилин. Після цього збийте крем (таким чином цукор швидше розчинеться). В іншій посудині збийте до легкого загустіння охолоджені вершки, не переставаючи збивати, потрохи додавайте згущене молоко. Тепер з’єднайте вершковий та сметанний креми, та рясно змастіть коржі кремом. Останній корж не спішіть покривати кремом. На нього поставте щось не дуже важке, типу книжки, щоб лише трохи прижати торт! Тоді шари будуть рівними та розріз торта буде гарним. Залиште постояти так торт на столі близько півгодини, а після цього завершіть змащувати торт – намажте верхній корж та боки торта, присипте крихтами коржа.

Ваш смачнющий медовий торт готовий! Смачного Вам!