Продукти:
1 кг замороженого оселедця,
2 середні цибулини,
0,5 л води,
125 мл оцту,
1 ч.л. цукру,
2 ч.л. солі,
2 лаврових листки,
10 горошин чорного перцю,
5 горошин духм’яного перцю.
Розморозьте рибу та вийміть з неї нутрощі, відріжте голову, проте шкірку не знімайте. Добре промийте оселедець під проточною водою. Поріжте рибу на шматки товщиною 3-4 см. Тепер приготуйте маринад: доведіть до кипіння воду з сіллю та цукром. У воду, що закипіла, додайте нарізану півкільцями цибулю, лавровий лист, перець та оцет. Знову доведіть маринад до кипіння. Після цього зніміть його з вогню та зайте охолонути. З холодного маринаду вийміть лаврові листи.
Шматки риби помістіть у велику скляну банку до половини, залийте маринадом та докладіть рибу і долийте маринад. Банку закрийте капроновою кришкою та залиште у прохолодному місці на 2 доби, щоб пройшов процес маринування.
Тепер маринований оселедець готовий до вживання! Смачного Вам!