Продукти:
банка місткістю 1 л.
600-700 г шампіньйонів
1 морква
1 цибуля
чорний перець
оцет
олія
сіль
Отже, гриби дуже добре промийте водою. У каструлі закіп’ятіть воду, закладіть гриби і варіть 4 хвилини. Відварені шампіньйони зцідіть і закладітть в простерелізовану банку.
Далі готуєте маринад. Беріть на півлітра води 2 столові ложки цукру та 1 столову ложку солі. Засипте в закипаючу воду, також додайте 2 лаврових листки, кілька горошків чорного перцю (можна і мелений). Коли розсіл закипить, зніміть його з вогню та додайте оцет ( можна одну ложку, але це діло смаку, тому оцету додайте стільки, скільки вам потрібно) і 2 столові ложки олії.
Далі в банку з грибами залийте маринад, потім банку закрийте. Коли банка повністю охолоне, її також можна поставити на зберігання в холодильник. Гриби можна їсти вже через 1,5-2 доби.
До речі, маринад перед заливкою в банку краще спробувати. Якщо на ваш смак там чогось не вистачає, можна додати. Мариновані шампіньйони готові.
Смачного!