Продукти на 2 кг опеньок:
1 л води,
50 г солі,
70-100 г цукру,
100 мл 5% оцту,
6 горошин чорного перцю,
2-3 зонтики кропу.
Почистіть та вимийте гриби, варіть їх в киплячій підсоленій воді (60 г солі) 10-15 хвилин. Відкиньте на друшлаг, промийте гарячою водою.
Для маринаду в киплячій воді розчиніть сіль та цукор, додайте перець та кріп, кип’ятіть 5 хвилин. Розсіл процідіть та знову доведіть до кипіння, влийте оцет.
Варені гриби залийте гарячим маринадом та варіть при слабкому кипінні доти, поки гриби не осядуть на дно.
Розкладіть гриби в сухі прогріті банки, залийте маринадом та закатайте банки. Зберігайте в прохолодному місці.